söndag 18 april 2010

Städning och bak - grillning och sol!

Ja så är denna helg snart slut och har faktiskt tagit mig i kragen och fått litegrann gjort under dessa dagar. Städningen av lägenheten var bara tvunget att bli gjort fastän solen strålade från en klarblå himmel och även baket av hundgodiset eftersom det endast var smulor kvar från tidigare bak. Städningen under lördagen var väl inte så uppskattat av hundarna men däremot baket av godiset för då spred sig lukten i hela lägenheten och både Micke och Sara stod och väntade på första smakbiten.

Det är väldigt enkelt att göra detta godis och det bästa av allt är ju att man verkligen vet vad hunden får i sig och absolut inga tillsatser av något slag. I godiset som jag gjort finns köttbuljong, ett par köttbitar som malas ner, mald lever, kornkross, linfrön, rivna morötter och så dinkelmjöl. Mina hundar är alldeles tokig i det och då fungerar det ju alldeles utmärkt under träningarna.

Ja under Lördagen blev lägenheten städad, tvätten tvättad, fågelburarna rengjorda och så en långpromenad med hundarna i Sarkasvaara. När vi (jag och Marie-Louise) kom dit så var det någon (såg inte vem/vilka) som sköt en massa skott och från början så reagerade ingen av hundarna men så började Sara att skälla och ville gärna pröva lösa sin osäkerhet med lite aggressivitet men när de bara fortsatte att skjuta så blev hon mer och mer osäker och då kopplade jag upp henne för att hon skulle gå ner i varv. Skjutande upphörde efter en stund och det tog inte lång stund därefter förrän hon släppte det och började busa med kopplet och sedan med Micke och Iza. Varken Micke eller Iza reagerade alls på skjutande.

Vi var tillbaka i Sarkasvaara fram emot kvällen och Sara visade inga som helst kvarstående känslor från den tidigare promenaden utan var helt oberörd så förhoppningsvis ska det nog inte vara några problem med att träna bort hennes osäkerhet inför skjutandet eftersom ingen flykt förekommer och hon verkar inte heller lägga på sig något. Men visst sitter det kvar en osäkerhet efter nyårsafton och det är nog kanske inte så konstigt eftersom hon fick en sån chock av explosionen ovanför våra huvuden.

På söndagen så sken solen lika härligt så det blev en liten skogsfärd med korv och apelsiner i ryggsäcken. Vi for i väg till samma ställe som vi var förra lördagen och gjorde upp en liten eld, grillade korv och njöt i solen en stund. Efter ett tag så gick solen i moln och det blev lite kallt att sitta still så vi plockade ihop och körde sedan lite lydnad. Sara och Iza fick sig en liten träningstrimmning och Sara gick väl sådär. Hon var väl inte riktigt inställd på träning men efter ett "snack" så insåg hon att det kan ju vara kul i alla fall...............

Jag körde enbart på inkallande med ställande i lite olika situationer. Hon har ju lite svårt med kommandot stanna - förstår inte riktigt fullt ut vad jag vill att hon ska göra - men det kommer. Vi körde lite ställande under gång för att komma i gång och sedan kallade jag in på ett väldigt kort avstånd och det gick riktigt bra till slut.

Har lagt in några bilder från skogsturen här nedan :


Lilla Mimmi fick följa med och njuter av solen i Mattes famn......

Korvgrillning med publik..............


Tänk att en grillad korv kan vara så god............




Ja, det var väl inte bara jag som tyckte det..................



När solen gick i moln och strålarna gick i genom molnet så visade det sig att det uppkom en hel massa färger i molnet - kan det vara vulkanaska kanske.........Färgerna syns inte på bilden utan det blev som en stor skugga i stället................





Sedan när vi kom hem så visade det sig att "soptippen" på Genvägen 4 hade blivit lite större.............nu är det inte bara sönderslagna flaskor, ölburkar och gamla pizzakartonger utan nu är det även trasiga möbler som slängs ut.
Sängen och det trasiga marmorbordet har stått ute i fem veckor och tygsängen luktar riktigt "gott" om ni förstår vad jag menar och så har ställningen till det trasiga bordet blivit utslängt idag.......................Ja, vad säger man - riktigt trevlig omgivning som man tvingas bo i.
Har pratat med Fab om möblerna men de kunde inte göra något eftersom dom inte visste vem som ägde dom ????? Det borde väl gå att ta reda på i så fall med ett telefonsamtal och vill ingen kännas vid dom så är det väl bara ta sitt ansvar som fastighetsägare och köra grejerna på tippen (min åsikt - vilket jag även talade om för FAB) ! Men det är ju inte mycket som hänt under de senaste 5 åren så varför skulle det göra det nu då - man börjar bli ganska less och jag skulle nog flytta härifrån på stubinen om det bara fanns lägenheter att tillgå.
Nu är det dax att börja med middagen och sedan tidig kväll innan jobb i morrn!
Ha det






4 kommentarer:

  1. Oj så gott det där hundgodiset lät, recept!
    När ni kommer ner för röntgen räknar jag med ett besök!

    Kramar
    Anci

    SvaraRadera
  2. Och sen blev det ju en härlig kvällspromenad efter Wassaraälven. En både skön och nyttig helg..

    SvaraRadera
  3. Nu finns det en undersida för "barnkammaren"
    Anna-Karin

    SvaraRadera