söndag 4 april 2010

Påskdagen



Påskdagen visade sig verkligen från sin riktigt fina sida med strålande sol och klarblå himmel. Vi hade planerat att fara ut med Volvon till Nattvaara för uppställning till nästa gång Annika skulle komma upp så vi tyckte att en heldag i byn är väl inte att förakta med detta strålande väder så sagt och gjort - vi packade ryggsäckarna fulla med mat, tändstickor och korv.


Vi kom ut till Nattavaara ca halv ett och for ut efter skogsvägen som går mot Anna-Karins stuga. Vi följde ett skoterspår som gick in i skogen och grävde ner oss i en backe och sedan bara njöt vi i den otroligt härliga solen - grillade korv och lyssnade på tystnaden. Anna-Karin skulle ut och fiska så vi hade planerat att anlända till henne vid halv tretiden så vi hade ca två timmar framför oss i backen där i skogen.......................oj oj vad härligt det var........se korten nedan.



Sara njuter av snön, solen och av att bara få vara....

Här sitter Marie-Louise och njuter............med alla hundarna runt omkring sig, Micke, Sara, Iza och Irra


Annika försökte "freda" sin korv från intrång av Irra och Micke....



Micke fotad av mig liggande på rygg i solen..........
När ca två timmar förflutit så vände vi bilarna och for in till Nattvaara och Anna-Karin. Det visade sig att hon varit hemma hela dagen enbart varit ute på skidorna med hundarna och hade gärna hängt med oss ut i skogen - ja vi hade ju kunnat ringa och kollat men vi var nog så sugna på att komma ut i solen så ingen av oss tänkte på att fisketuren kanske hade blivit inställd.................Ja, ja det går säkert fler tåg. Vi fick i alla fall träffa Anna-karin och fick oss en kopp kaffe och en härlig pratstund innan vi begav oss in till "stan" igen.

Här sitter "byatanten" och solar..................vem behöver en solstol när det finns spark...:))



Härlig vy över Anna-Karins gård i Nattavaara..............behöver man mer än så här...



Och så söta Ellinor - Anna-Karins dotter - som ska i väg till Tärendö och tävla på skidorna i morgon (håller alla tummar och tår) - glöm inte autografen av Charlotte Kalla.....:)




Lilla Sara hoppade upp på den högsta snöhögen hon kunde hitta och spanade ut över vidderna.
Det var lite jobbigt att köra in till samhället igen då de visade sig att det blivit väldigt spårigt på vägen av att snön smält så i solen men allt gick bra och vi anlände ca en timme senare till "kullen".
Mat i magen hemma i kullen och sedan var vi bjuden till Kicki och Tord på bastu..................det är så länge sedan som jag badat bastu så jag njöt i fulla drag. Det var en riktigt höjdare, kroppen blir varm och mjuk och så en massa trevliga människor och hundar på det - vilken härlig kväll. Tack Kicki och Tord för en härlig kväll! Lägger in lite kort från kvällen nedan....



Kickis man Tord med Veronicas valpar, Hoomer och Boris , härlig bild va...:)



Här har vi Kickis son, Jannes, hund Albert - har nog aldrig träffat en trevligare Setter - helmysig!!



Och så Pappa Zicko.................som höll ordning på flocken av både människor och hundar - en av de trevligaste Collisar som jag känner..


Här får jag en puss av Pappa Mickes bror Zting................han är väl för söt!


Sedan försökte Annika fota mig och Kicki när vi satt och surrade vid köksbordet - men si de gick inte.....:)




Helen Rantapää var också där och hon är uppfödare till de flesta av mina Collisar - Lotta, Ida och så Pappa Micke.


Vid tiotiden tyckte vi att nu orkar vi inte mer så vi tackade för oss och begav oss hemåt mot Kullen.
På vägen fick vi se ett helt otroligt vackert norrsken på himlen - det ser ut som om det kommer att bli klart och fint väder även i morgon.
Lite synd för Annika som styr kosan söderut på kvällen men vi har ju dagen på oss så en promenad i solen blir det nog om den visar sig...:)
Klockan är nu kvart i ett på natten så det är nog dax för "lådan" för mig. Tror nog att Annika kommer att sova riktigt gott för hon blev bjuden på starköl, något i ett långsmalt glas och så en whiskeypinne på det av Kicki och Tord - av mig fick hon en alvedon innan hon gick och la sig.....:)
Ha det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar