tisdag 13 april 2010

Lite lydnadsträning!

Ja så har en ny vecka börjat och redan har det sprungit iväg två dagar. Kan inte riktigt förstå att tiden går så väldigt fort.

I går var vi i alla fall på klubben för lite lydnadsträning och det var riktigt roligt. Sara gick som en liten kanon. Vi körde lite kontaktträning och så drog jag upp henne riktigt ordentligt för att kolla om hon fortfarande kan fokusera och det gick verkligen bra.

Jag skickade henne direkt från ca 10 meter från rutan och det var en riktigt bra fart direkt till targetmattan i mitten - mycket bra. Sedan gjorde vi ca 6-7 skick och varje gång lyckades hon riktigt bra med fokuseringen. Var riktigt nöjd med henne. Körde sedan inkallande med ställande varvat med vanlig inkallning och även att jag gick tillbaka till henne. Hon var så taggad och jobbade så bra så vi slutade där. Eftersom det var så blött på plan så var jag nästan helt plaskblöt på byxorna och skorna så det var bara hem och av med kläderna men vi var riktigt nöjda.

Idag så stannade jag efter jobbet och körde Micke en stund före Sara för att kolla hur mycket hon går upp om hon får vänta på sin tur. Det roliga var att Micke skötte sig riktigt riktigt bra - nästan inget gnäll och skäll och sedan förvånade han mig med rutan. Skulle bara testa rutan med targetmattan - har kört in honom på targetmattan för ett par dar sedan - visade honom bara mattan där den låg i rutan och gick sedan och skickade honom direkt från 10 meter och gissa om jag blev förvånad för det var järnet till rutan och tass på mattan...............:) Ja han upphör aldrig att förvåna mig den hunden. Fick en impuls att köra igenom både lydnadsettans moment och även alla moment i tvåan - han gick som på räls. Då kom ju verkligen lusten att få starta honom på tävling - kommer nog att försöka fokusera lite på tävling för hans del och se hur långt han pallar. Det blir nog inte så allvarligt eftersom han har en tendens att börjar stressa om det blir lite press men ett bra försök ska vi nog göra för vilken kapacitet han har - mammas kille!!

Körde sedan Sara och gissa om hon hade väntat. Körde lite kontakt och hon var så taggad så hon gick och högg mig i benet så jag fick säga åt henne på skarpen. Skickade henne sedan på rutan direkt från 10 meter och det var ingen tvekan utan direkt in i rutan och tass på mattan - riktigt duktigt. Vi provade från flera sidor och det verkar som hon förstått vad hon ska göra och så kommer ju farten med tryggheten i momentet. Men vi tar inte ut något i förskott utan ska se till att vi får det riktigt befäst innan vi bestämmer oss för att det sitter. Vi provade ett fritt hopp också och där är hon fortfarande lite osäker men det var så blött på plan så vi körde ett par hopp med hjälp och sedan fick det vara bra.

Riktigt nöjd idag också med den lilla träningen på plan for vi hem och fick i oss lite mat. Tänk att det är så roligt att få gå planerna med hundarna, man är nästan lyrisk över alla snöfria fläckar. Har ingen aning om man varit så här tidigare år men det kanske är för att man längtar så otroligt mycket till den här sommaren.

Har fått tid den 24 Maj för röntgen av buk, bäcken och höfter. Det gick så fort att få tiden så jag blev riktigt förvånad och så kommer ju givetvis tankarna - kommer dom att hitta något som det går att göra något åt eller är det bara att forsätta traggla på.................ja, det är inte lätt när man börjar fundera men det är väl bara ut i solen med jyckarna så skingras väl tankarna......:)

Ha det

2 kommentarer:

  1. Vad bra att du fått tid för röntgen nu, hoppas de är lika snabba med att fixa problemet, om de hittar vad det är, så du och mamma kan göra Nautanen när hon kommer upp...

    Har ni fått stora planen skottad? Eller är ni på lilla än? Låter som om våren kommer med stormsteg, härligt!

    SvaraRadera
  2. Annika - vi har fått stora plnen fixad och den har börjat torka upp och det känns riktigt härligt.
    Vi får hoppas att de hittar något som de kan göra något åt vid röntgen så att jag orkar med både Nautanen och att få tävla till sommaren.

    Monica Micke och Sara

    SvaraRadera