tisdag 4 augusti 2009

Varmt i spårskogen



Ja då har vi (jag, Pigan och Per) varit ute i spårskogen igen, men idag var det riktigt varmt och jobbigt. Så därför tänkte vi att vi gör ett lite roligare spår till våra små vänner. Vi la ett ganska långt spår med 6 apporter med lite olika längder mellan apporterna och sedan gick vi allihop tillsammans och bara växlade hund efter att apport blivit hittad och det tyckte både vi och hundarna var riktigt roligt. Mickes fina spårnäsa ser ni här till höger...fin va!....:)





Vi började med att gå en promenad med hundarna i skogen för att sedan träna lite kontakt och så en platsliggning där även lilla Aramis fick vara med...............och riktigt duktig var han titta bara.....
Det här ser inte så tokigt ut va!!! Kanske kan det se ut så här på tävlingsplanen någon gång i framtiden......









Sedan fick Aramis börja spåra eftersom den första sträckan var lite kortare och det gick väldigt bra för honom. Lite förvirrad var han när vi gick bakom honom med hundarna som alla var riktigt sugna på att spåra och verkligen talade om det också. Men intresset för spåret tog överhanden och sedan var det inte svårt för honom att hitta sin apport.
Mickes spår gick ju som på räls och Per han sköter sig med den äran - dom är duktiga våra pojkar i spårskogen - :). Sedan var det min och Saras tur och nu var hon riktigt sugen så nu gick det riktigt bra för henne med näsan i backen och riktigt fint drag i selen.

En liten vattenpaus i spåret hant vi också med titta bara:



Har filmat lite grann också men nu börjar det bli så sent och vi måste nog i säng för att orka upp på jobb i morgon så filmerna lägger jag in i morgon...........:)

Gissa om vi hade trötta och nöjda hundar när vi åkte hem.
Natti Natti

2 kommentarer:

  1. Jag skulle ha varit med.... då hade det blivit ännu längre/Iza

    SvaraRadera
  2. Det där är himla roliga spår - drar upp motivationen på vem som helst! Här nere har vi bara jobbat (på jobbet, inte i spårskogen, sicket slöseri), så det blir litet appellplan på kvällarna, just inget nyttigare än så.

    Ledtråd till Imsans nya övning: sid 23-25 i boken Aktivering - smart lek med din hund. Inget revolutionerande alls, men rätt kul när en schäfer gör det...försöker i alla fall, det tar nog litet tid innan det sitter:)

    SvaraRadera