torsdag 6 maj 2010

Röntgen i Öjebyn!

I går (onsdag) så hade vi tid för röntgen av höftleder och armbågar på både Sara och Iza i Öjebyn. Sara skulle även ögonlysas och titt i halsen så att hon inte hade några rester efter tonsilloperationen som hon gjorde i september förra året.

_______________________________________

Lite nervöst var det nog i alla fall men allt gick bra och vi kom till öjebyn klockan nio på morgonen - vi startade klockan fem och Marie-Louise knorrade lite över den tidiga timmen men det är skönt att ha tid på sig och slippa stressa. Sedan hade vi sommardäck på bilen så vi tog det riktigt lugnt.



Här sitter lilla Iza i väntrummet och funderar på vad som är på gång............det tog inte länge förrän hon la sig ner och somnade - lugnt och harmoniskt - duktig tjej!

Sara var nog också lite fundersam på vad som var på gång men var också väldigt harmonisk och det var skönt.


Iza fick prata med veterinären först och fick sin lugnande spruta och somnade ganska snabbt men när det var dax för henne att röntgas så tyckte hon att hon kunde gå in helt själv............men det tyckte inte djursjukvårdaren utan tog Iza under armen och sa att det var inte riktigt vad dom hade tänkt sig.............:)
________________________________________
Sedan fick Sara komma in till Ingemar, veterinären, och blev ögonlyst och vi fick veta att hennes ögon såg jättefina ut, ögon ua - på fackspråk - och det kändes riktigt skönt. Sedan tittade han henne i halsen och där fanns inga rester efter tonsilloperationen och det var ännu skönare. Och så fick hon sin lugnade spruta och det gick riktigt fort så somnade hon på golvet...........



Här ligger stumpan och sover riktigt gott.................och det skulle visa sig att fastän hon fick en sk uppvakningspruta så var hon riktigt "pömsig" resten av dagen.......
__________________________________________
Röntgen gick bra och nu är det bara vänta på resultatet och hoppas på att det är ok.
__________________________________________
Det är lite "pirrigt" med dessa röntgenresultat eftersom det visat sig att hundar blivit omröntgade med helt andra resultat än från första gången de blivit röntgade och då känns det ju nästan som att spela på "lotto" - inte roligt alls så vi får väl hoppas på att avläsningen blir riktigt proffesionellt gjord och resultatet är något man kan lita på....:) Men nu är det gjort i alla fall och det känns skönt.


Här ligger Sara i bilen och är fortfarande riktigt trött....................gullgumman..........hon hade problem med sina ögon också efter de droppar hon fick för att Ingemar skulle kunna se hennes ögonbottnar riktigt ordentligt så det kan nog ha påverkat hennes trötthet också.
___________________________________________
I samma byggnad som Djurkliniken har Marie-Loise kompis Yvonne Fång sin hundskola där vi var in och fick oss en riktigt god kopp kaffe. Yvonne har en härlig lokal där hon kan ha sina kurser inomhus vilket innebär att vintern inte är något problem för hennes del. Det var riktigt trevligt att titta runt hos henne och prata bort en stund - tack för kaffet och pratstunden!
____________________________________________
Vi passade också på att åka förbi Saras uppfödare Anci Thyni som bor i Lillpite innan vi började rulla hemåt. Nog verkade det som om Sara kände igen sig för det var ingen tvekan när jag hämtade henne från bilen om vilken väg man tar när man går in i huset och sedan var hon runt och kollade in allting och hittade givetvis vägen till hundrummet .................Ancis son William var hon riktigt glad i och Anci säger själv att han är nog den som de flesta hundar verkar känna igen riktigt ordentligt. Det är nog han som i alla fall har skapat Saras "barnkärlek" för så fort hon hör ungar någonstans så ska hon dit och det är ju riktigt bra. Hon satt vid Williams fötter och nog såg det ut som om hon "mös" riktigt ordentligt.


Här sitter Anci och Sara och - Nog känner jag väl igen dig............................säger Sara..................:)







Vi var också och hälsade på Saras syster Greta (till höger) som nog gärna hade velat komma ut och leka en stund men eftersom Sara fortfarande var lite trött så fick dom stanna i hundgården.Men visst är hon söt - lilla Greta - !
______________________________________________
Vi var förbi storheden och shoppade loss innan vi började rulla hemåt och jag köpte fyra stycken plastburkar...................så nån "shopoholic" är jag nog i alla fall inte....:)
_______________________________________________
Hemfärden gick över Boden, Jokkmokk och det gick bra att köra. Vi var hemma vid niotiden på kvällen och riktigt trött var då jag när vi kom hem. Kroppen var riktigt stel och ond efter alla timmarna av stillastittande så det var riktigt skönt att krypa ner i egen säng.


Här har vi stannat efter vägen för en liten rastning av hundarna och så lite friskluft till oss.



Det var riktigt vackert vid älven där isblocken gled förbi oss och riktigt kallt var det också.
________________________________________________
Nu har jag två dagars ledighet och det ska bli riktigt skönt att vila upp min ledbrutna kropp - tänk att det ska göra så ont av att sitta still ......:)
Ha det









3 kommentarer:

  1. Vad skönt att du har allt bortgjort nu, är faktiskt lite avis :)
    Lite ledighet är nog precis vad du behöver så här efter nästan ett års arbete, men snart så har du väl semester?

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Nu åker vi, men har med oss Bettans bärbara dator, så jag kollar när resultatet kommer in, om det gör det under veckan.Annars nås jag på goldstatus@hotmail.com

    Kramar
    Anci

    SvaraRadera
  3. Håller tummar och tassar för att allt ser bra ut!

    SvaraRadera