söndag 2 maj 2010

Blött ute och blött inne!

Ja den här helgen har det inte blivit så mycket träning eftersom det varit så otroligt tråkigt väder. Snön har verkligen öst ner och tung och blöt har den varit. Blöt och frusen har man varit och inte haft någon lust alls att traska runt i snön på plan så det fick bli inneaktiviteter istället i form av städning och tvättning. Inte så kul kanske men ack så behövligt eftersom mycket utav vinterkläder mm behövdes tvättas och stoppas undan.

På söndagen så var Christian förbi och åt middag och Sara passade på att visa sin förtjusning med att "gnaga" på hans skägg - förstår inte varför hon tycker att det är kul..........:) Se ovan.

Sedan gick jag en promenad till Kaptensgården fram emot kvällen och det var riktigt skönt eftersom det slutat snöa. Under promenade så hittade Sara en "skatt" igen - en gammal handske - hon hittar alltid något som hon i de flesta fall bär hem på gården - handskar, burkar, flaskor, gamla tetrapack eller allsköns skräp men som för henne är de allra finaste skatter..:)



Vi följde skidspåret den sista biten innan vi var tillbaka hemma och Sara var ut i skogen en sväng och rullade sig i något men slutade snabbt vid tillsägelse och vi gick hem. När jag kom in hemma så tyckte jag att det luktade dåligt och fick för mig att det var från stocket i vasken som fortfarande luktade när jag upptäckte att Saras vita fina krage inte var så vit längre utan det hängde diverse bruna "kakor" i den. När jag tittade närmare och luktade på det så insåg jag att hon rullat sig i "skit" och det var inte från hund.......................fi f..n vad det luktade ..........:(

Det blev badkaret och ett riktigt ordentligt bad för hennes del, schamponerade igenom henne tre gånger, och hon var väl inte så där väldigt glad men ren och fin blev hon och doftade riktigt gott. Och har man tagit en så är det ju lika bra att ta den andra också så Micke åkte i badkaret han också och lika "glad" var han.........................men oj vad fina de blev så visst var det ett behövligt bad men jag hade ju tänkt vänta tills det torkat upp ute men jag får väl spola av dom när det torkat upp ute istället.

Tog några kort på blöta hundar.............





Här sitter Sara som inte var så glad över att blivit så blöt i badkaret - måntro tycker hon det räcker med att ha blivit blöt av alla snö under helgen......:)



Och så Pappa Micke som inte heller var glad över att hamnat i badkaret och gissa om han såg "ömklig" ut.........................det är Saras fel......:) Oj så stora öron han fick....
Klockan var elva när jag var färdig med hundarna och torkat dom hjälpligt så nu får dom torka efter under natten.
Nu blir det sängen eftersom det är jobb i morrn.....:)
Ha det




3 kommentarer:

  1. Jag mår illa! Fyfasiken för skit. tvi vale! Men söta blöta lurvisar har du allt i alla fall :).

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Stackars Micke...han ser för ynklig ut...men det avspeglar väl hans känslor, kan jag tro :=D

    SvaraRadera
  3. Huj, huj...Nova är specialist på att rulla sig i skit...man har stått och hulkat sig mer än en gång när man duschat o tvättat henne, bläää....Jag har sagt åt Evve att det är straffet för att vi från början ville ha en trefärgad border collie, ha ha :)
    Tänkte också "vår-bada" vovvarna och går och väntar på att det ska torka upp mera ute.

    SvaraRadera