söndag 11 oktober 2009

Jokkmokk

Under Lördagen så har jag varit i Jokkmokk och hjälp till att döma på deras lydnadstävlingar. Det var jag och Josefin (se bilden ovan) som dömde och det var trevligt men jobbigt.

Det kördes en tävling på förmiddagen med lydnadsklass I-Elit och sedan en tävling lydnadsklass I - Elit på eftermiddagen.

Jag dömde lydnadsklass II och Elitklass på FM och lydnadsklass III och Elit på EM. Det var riktigt många anmälda - ca 69 ekipage under hela dagen men det blev en del strykningar och vissa som inte kom. Men det gick jättebra men gissa om vi var frusna och trötta när dagen var slut.

Under Lördagen tävlade Gunnel med Evita som fick 178,5 poäng och ett första pris - grattis - sedan tävlade Anneli Utter med Malte som jag inte hant få några poäng på men tyckte att det gick jättebra för dom. Sedan tävlade Anjelika med Soti och dom fick 181 poäng på förmiddagen och ett första pris - jättegrattis - och sedan var dom en poäng ifrån ett första pris på eftermiddagen - oj vad duktiga dom var.

Nedan ser ni platsliggningen i snö och kyla....................visst var det kallt men det gick jättebra ändå men visst ser det lite kyligt ut....:)

Här nedan är Anjelika med sin Soti som lyckades så otroligt bra under tävlingarna och jag kan ju tänka mig att Anjelika var nöjd med sin vän...


Marie-Louise följde med och tog hand om hundarna under dagen. Micke, Sara och Iza var med oss och fick ett par promenader under dagen och var jätteduktiga. Iza som är lite skendräktig tyckte att det var riktigt skönt att ligga på fällen i bilen. Sara som börjar bli väldigt pigg tyckte väl att det nog hade varit kul med lite mer aktiviteter men skötte sig ändå jättebra. Micke tog det lugnt och tyckte nog att det var intressant med alla hundarna.
När vi kom hem så gick vi en promenad med hundarna så de fick busa av sig lite grann. Vi var ju lite mosiga av att varit ute hela dagen så det blev en tidig kväll och det var skönt.
Idag söndag så ska jag och Marie-Louise (pigan) bjuda kursarna (lena, evelina och marie-louise) på lite mat så att vi också får höra vad de fått göra under kursen i kiruna, vi får hoppas att det kommer att smaka riktigt bra med maten så vi får riktigt mycket information så att vi också får lite nytändning vad gäller det som är viktigt i den grundläggande träningen - längtar till de ska komma...:)
Ha det


1 kommentar: