tisdag 1 juni 2010

Träning!



Var bara tvungen att sätta in dessa kort på Sara - har aldrig vetat att en hund kan grimasera som hon............:) Hon är väl för sööööööööööt. Tack Pigan för korten!!


I veckan har vi tränat mycket platsliggning med Micke och det fungerar bättre och bättre. Han har verkligen börjat få en positiv inställning till planen och det visade sig riktigt ordentligt när vi hjälpte till på det praktiska provet för tävlingsledare i går Måndag. Jag hade lovat att ställa upp och gå ett högre program med Micke men när vi kom dit så var det en hund kort så jag lovade att gå även med Sara OCH det var Elit brukslydnad som skulle gås...................

Ja tänkte jag - Vi gör väl ett försök - Micke gjorde det fria följet programmet med bravur, helt tyst och jobbade på sååååååå bra och jag var riktigt innerligt glad över den känsla som han gav mig. De andra momenten gick det väl lite sisådär med, men skallgivning och hoppet klarade han mkt bra men framförallt han var riktigt glad.

Med Sara gick det riktigt bra, fria följet programmet med alla stegförflyttningar och vändningar på stället gick kanon så där har vi börjat få in positionen riktigt bra. Inkallande med ställande och läggande på 75 m trodde jag aldrig att hon skulle göra men hon gjorde ett riktigt bra ställande och även läggande - oj vad duktigt hon var lilltjejen. Sedan gick det inte alls med framåtsändandet och krypet fungerade när jag höll ner henne men metallapporten var inga problem - hon släppte den i och för sig när hon kom fram till mig men hade inga problem att ta den. Sedan kom det ett litet skall vid ljudgivningen...:) och hoppet fungerade ganska fint så vi var riktigt nöjda och våra tävlingsledare var nöjda med våra inhopp fastän vi inte kunde alla moment så det blev riktigt lyckat till slut.

Sedan har jag fått höra att alla fyra tävlingsledare har fått godkänt och har klarat sina certifikat - GRATTIS till er allihop och lycka till i framtiden.

Vi har ju givetvis tränat lydnadsmomenten också med Sara under de senaste dagarna och där börjar hon hitta sin plats i rutan så det börjar kännas riktigt bra.

Vi har också tränat ingångar med träapporten - hon har lite svårt att hålla fast den när hon ska sätta sig "fot" men där känns det också som vi börjar gå framåt. Sedan har vi kört hoppet och tränat på raka utgångar efter hindret och där börjar hon också fungera bra utan targetmattan. Tänk att det är så roligt att träna alla dessa lydnadsmoment och riktigt "peta" med alla detaljer - vilken tur att lilla Sara gillar det också....:)

Nu måste vi i alla fall ut och lägga ett spår så vi får ner Saras lilla näsa i spårkärnan och så bibehålla draget i linan. Funderar på att lägga ut spåren och sedan träna på torpet medans de ligger.......hmmm ja, vi får se hur vi gör men nu måste vi iväg......:)


Ha det

3 kommentarer:

  1. Jaa, de kan grimasera de med - det gäller bara att vara snabb nog att hinna fånga det på bild:)

    Du har så duktiga vovvar och det låter som om du verkligen är taggad inför denna säsong.

    Trött som få idag efter första skiftet, fast självklart hade vi ju också viljat haka på ut i spårskogen.

    SvaraRadera
  2. He he, jo härliga kort på Sara :) Vad kul att du o dina hundar hoppade in i det praktiska provet för tävlingsledarna och vad kul att det gick så bra! Men som Pigan skrev så är ni ju så duktiga :)

    SvaraRadera
  3. Man ser riktigt vad Sara tänker.... "Gör själv... jag ids inte idag"

    SvaraRadera