torsdag 10 juni 2010

Torsdag - vilodag!!

I veckan som gått har vi "nött" på detaljerna i lydnadsträningen och visst har det gått framåt ett steg och sedan bakåt ett par steg men i allt så har vi haft kul.


Sara vill fortfarande gå in snett i rutan men det verkar som om hon börjar att "greppa" var hon ska stanna, hon har suttit kvar på inkallandet - peppar peppar - och efter en riktigt härlig massage av Rose-Marie så har hon gått ut rakt efter hindret. Tack för att du finns Rose-Marie Johansson våran specialist inom hundmassage!!!



Tack för "tänket" Annika - hon var stel i höger sida och Rose-Marie kände det direkt så hon har nog någon spänning där så nu blir det massage och stretch innan och efter varje träning så att vi får det att släppa.

Bakslaget har väl kommit med apporten - vi har tränat ingångar och att hon ska hålla fast apporten och hon lyckas riktig bra med det men helt plötsligt så vill hon inte ta någon annan apport än sin egen..................ja, dessa små änglar som vi har - när ska vi lära oss vad som försigår i deras huvud. Har kört enbart jakt med allas apporter och det har fungerat så nu ger vi upp för denna gång och kör enbart VILA !!

Med Micke har det blivit platsliggning, platsliggning, platsliggning och helt plötsligt så blev han tyst med Tipset från Annika - TACK igen för det kanonbra tipset........Nu är det ju inte alls säkert att det fungerar på tävlingen men jag har min plan klar.............Jag kommer att lägga honom men det minsta osäkert från hans sida så går jag tillbaka och stöttar honom och tar våran nolla - det är inte hela världen bara att göra ett försök är ett steg i rätt riktning. Jag älskar verkligen min kille och vill verkligen inte att han ska fara illa utan det ska vara tryggt och roligt och ingenting annat........så hör sen...:)

Under veckan så träffade jag också på min son som kom körade med sin STORA lastbil - uj vad jag tyckte den var stor och riktigt imponerad blev jag och så givetvis såååå stolt över att det var min son som klarade av att ratta detta stora monster - ja mammakänslorna är det då inget fel på....................blir man så här när de små blir stora..............

Ja givetvis så tog jag ju några bilder som jag sätter in här på bloggen och skryter med...........det är min son med sin stora bil................

Mammas kille - hoppas inte att han läser det här får då blir det väl - MEN MAMMA!!!!



Visst håller ni väl med att den är stor lastbilen - och gissa hur det lät när han for iväg - det riktigt brööööölade om det så jag var ju tvungen att filma det också....................psst man blir så här som förälder.............Titta på filmen nedan så får ni se när han kör iväg med "monstret"..

Stoltheten sitter djupt i själen - min son - ja ja jag vet , jag ska sluta nu!!!
Nu är det torsdag och dagen för dagen..............lite nervös är jag nog allt inför tävlingen. Starten med Micke är nog det som jag är mest laddat inför för just platsliggningen men planen är klar - han ska inte behöva bli osäker då avbryter vi......

Starten med Sara gör jag enbart i träningsyfte eftersom det är första starten i lydnadsklass II och jag förväntar mig inte att hon mentalt ska orka genom hela programmet utan vi har två moment som vi har riktat in oss på och det är att hon ska hålla positionen i fria följet och att hon klarar av att hitta platsen i rutan resten får bli enbart på kul.

Nu ska jag ut och promenera med hundar och sedan blir det ett varmt bad och sedan tidig kväll så att vi orkar i morgon.....:) Lycka till alla klubbkamrater och även alla andra på tävlingarna till helgen - nu ska vi ha kul..:)

Tack Anci för "styrkan" du skickade - lägger in den i benen......Du får info via sms!!

Har förresten fått svar från röntgen och det var väl inte så bra men det får vi ta en annan gång nu fokus på tävlingen.....................:))

Ha det


4 kommentarer:

  1. Jag kommer och håller tummarna för Micke och Sara och så för dej förståss... Lycka till nu... Iza har gått ner något, jag ser en ljusning i hennes beteende. Kan få korta stunder av fokus på annat än valpar....

    SvaraRadera
  2. Jag ser det framför mig...Monica, 98 år, sitter på ålderdomshemmet. In genom dörren kommer den nyss inflyttade Christian, 71, med sin rollator, och Monica kan inte hålla sig, säger med skrovlig gumröst "är han inte duktig min lille pojk, titta bara vad fint han kör sin rollator..."

    "Men mamma..." suckar Christian...ja, där har vi en trolig framtidsbild :=)

    I en närmare framtid ligger tävlingen - lycka till!! Vi håller tummar och tassar för både Micke och Sara!

    SvaraRadera
  3. Ja du Annika - du har nog så rätt! Mammas känslor går nog inte av för hackor och aldrig blir dom vuxna....:)

    Vi har börjat ladda för tävlingen och vi hoppas att båda platsliggningarna går bra - resten blir bara bonus...:)

    Monica Micke och Sara

    SvaraRadera
  4. Hihihihi! Först nu ser jag detta inlägg...måste helt ha missat det någonstans på vägen :)

    SvaraRadera