fredag 30 juli 2010

Härliga Nattavaara!

I går (torsdag) var jag och Marie-Louise ut till Nattavaara och hälsade på Anna-Karin och vilken härlig dag det blev.

Vi började ju givetvis med att kolla in fåren och nog syns det att Anna-Karin är glad i sina telningar (se ovan) och dom är lika glad i henne - det är så härligt att se.

Sedan så gick vi runt och tittade lite på hennes blommor och jisses vad fint hon har gjort på gården - det är verkligen härligt att gå en "godsrunda" med henne.....:)

Sedan blev det kaffe och tårta (Tomas fyllde år) och vi var väl inte så förtjust i att vara de första att skära upp tårtan eftersom Tomas inte kommit hem från jobbet ännu men Anna-Karin visade hur man gör i byn...............:) Man äter när maten står på bordet......enkelt - eller hur!!

Sedan drog vi ut i skogen för att lägga några spår åt hundarna och det gick kanonbra för Iza som spårade som om hon inte gjort annat de senaste två månaderna - det här bådar gott till Septembertävlingen.....:)

Men Sara hade helt glömt bort hur man gjorde.......Nej här är det träning som gäller för hennes "vindsökarnos" - antingen tränar man spår och då funkar det eller så ligger man på soffan och då kommer instinkterna fram och då söker man bara i vinden.............Skitfia....:) Vi har inte gått ett spår sen Junitävlingen då hon verkligen visade att om träningen varit bra då går det riktigt bra så här gäller det att försöka komma igång med träningen igen.

Hon skulle bara söka i vinden och jobbade så in i vassen så till slut var hon jättetrött och började istället bli passiv så vi bröt spåret och så gick Anna-Karin ut ett riktigt enkelt motivationsspår för att vi skulle få ett bra avslut. Det gick kanonbra att spåra efter Anna-Karin som sprungit ut och lagt sig i skogen och då fungerade "spårnosen" riktigt bra så slutet gott allting gott......:)

Anna-Karin hade lagt ut ett spår åt Micke och här skulle Marie-Louise gå med honom eftersom mina krafter började ta slut. Givetvis så kunde jag ju inte låta bli att lägga mig i eftersom han också hade lite svårt att komma igång och det är ju tur att Marie-Louise känner mig så väl för hon var lugnet själv och hade inte en kommentar när jag tog linan och satte i gång honom utan tog bara lugnt över linan och fortsatte att spåra.....................Ja, du Marie-Louise vi diskuterade lite jag och Anna-Karin när vi sakta gick efter dig och kom överens om att mitt sätt nog kanske hade åstakommit en "smocka" från en som kanske inte känt mig så bra som du..........:). Sedan gick det riktigt bra när han väl kommit igång för att ca 50 meter från slutet bli lite orolig och släppte spåret eftersom vi hörde ett riktigt ordentligt plask nere i myrkanten och det var nog kanske älgen som brakat iväg.............eller björen...........ja han kom igång igen efter lite skällande (sa nog till älgen/björnen att ge sig iväg fort som f..n) och hittade sin älskade bitstock och så var hans lycka gjord. Du gjorde ett kanonjobb Marie-louise både med Micke och Mig...

Marie-Louise hade lagt ut ett spår åt Dante med diverse svårigheter, bland annat så blev hon akut kissnödig och var bara tvungen att stiga åt sidan och lätta på trycket för att sedan gå tillbaka och fortsätta lägga ut spåret och nu blev det ju riktigt intressant för att se hur Dante skulle hantera detta...........:) Ja inte hade ElitDante några som helst problem med lite urinstänk i spåret - gick in en bit för att sedan snabbt vända och gå tillbaka till spåret och fortsätta mot slutet..................Skitbra gjort - tycker jag!!!! Du är bara bäst....:)

Sedan så var det ju givetvis Middag i Nattavaara som väntade (vi kom inte undan - hade nästan tänkt låta familjen fira "godsägaren" för sig själv när han kom från jobb). Det blev bland det godaste jag någonsin ätit - hemmagjord ärtsoppa på Nattavaaravis med "äkta" timjan i - WOW vad det var gott...:)

Tusen tack ni härliga människor i byn för en härlig dag - undrar hur man någonsin ska kunna återgälda all denna gästfrihet.

Här nedan så kommer våran dag i lite bilder:






Här kan man väl säga att garantin gäller till 100 % - frigående höns.....:)


Tuppen i hönsgården hade nog det han gjorde att vakta sina hönor för det var ju inga små domäner som dom hade att "kuta" på..



Anna-Karins kanonfina Kanadaros



Var bara tvungen att fota den igen - är den inte vacker så säg!




Dahlian som stod på bordet var otroligt vacker den också





Anna-Karins prunkande trädgård.







Fontänen strilade och blommorna runt omkring - ja, här kan man ladda många batterier






Tomatskörden såg ut att bli riktigt god...





Och kryddorna var riktig härliga och vilken härlig doft......Fick med mig både "äkta" Timja och persilja hem - Tack för det!




Sedan blev det ju skogen och här är Anna-Karin i full färd med att aktivera våra hundar - hon inte bara föder oss med kaffe och mat utan hon tar även hand om stimulans för hundarna - var får du all energi ifrån , skulle behöver låna ett par kilo.....:)




Iza gillar Nattavaara äkta pinnar...:)




Micke njuter i fulla drag.......




Och här har vi en SnyggDante som njuter av att älska sin Matte......





Och Sara visar sin kärlek till Anna-Karin både brutalt och ödmjukt......:) Lite ömsesidigt är det nog!
I dag, fredag, så verkar det som att jag blivit med Bil..........halleluja.........har varit och kollat på en Renault Laguna på Eriksson bil och Leif (som var med mig) tyckte att den var riktigt fin. Så på Måndag när de hunnit gå igenom och kollat upp bilen (den hade kommit in samma dag) och förhoppningsvis inte hittat några fel så blir det nog affär och jisses vad det ska bli skönt att få en egen bil igen. Då blir det du Marie-Louise som får åka med mig........:)
Nu väntar sängen och vila för kropp och själ.
Ha det





2 kommentarer:

  1. Låter som en heldag...vilket härligt kryddbord Anna-Karin hade - lättskött och allt (fast säkert vattenkrävande, inte läge att resa bort några dagar...).

    Nackdelen med att flytta är att man tappar sitt nätverk - du kan aldrig flytta från kommunen, så många vänner som du har där uppe av den rätta sorten, de som hjälper till när det krisar, inte bara "Facebooksorten" där den som har flest vänner vinner...

    Skönt att du verkar må så mycket bättre!

    SvaraRadera
  2. Javisst har du rätt Annika - det blir nog svårt för mig att flytta från alla mina helt underbara vänner som har hjärtat på rätta stället...:)

    Visst har dom det fint i Nattavaara och man trivs som fisken i vattnet när mankommer dit och ja jag mår såååå mycket bättre nu är det bara såret som ska läka ihop och det går nog bra.

    Har förresten köpt bil så nu blir det till att kolla om buren får plats i min bil - får den på Måndag em - en renault laguna 2003:a och verkar (peppar peppar) otroligt fin.

    Monica Micke och Sara

    SvaraRadera