söndag 28 februari 2010

Vilken helg!

Oj vilken helt underbar helg vi har haft. Det har varit mellan minus 10 - minus 15 och under Lördagen en så strålande sol så man bara stod och njöt. Vi var ute och promenerade i Sarkasvaara med hundarna och jag tog några härliga bilder och sedan var vi bara tvungen att lägga ett par spår ute på de skoterspår som gick kors och tvärs ute i grustaget.

Gissa om hundarna var överlyckliga. Och det gick så otroligt bra, Micke var nog den som var stabilast i sitt spårande och för Sara och Iza var det järnet som gällde - lyckan stod som ett snömoln över dom..............:)) Det gick riktigt bra för alla hundarna och vi filmade alltihop men det var bara Mickes film som blev bra - de andra blev alldeles för suddiga så Mickes film är uppladdad på You Tube och här kommer adressen för de som vill titta :
http://youtube.com/watch?v=uSFmgVr_Cbc


Här kommer också ett par härliga bilder och det syns väl att det är både lyckliga hundar och ägare...

Lilla Sara njuter av solen.

Här är både Micke och Sara uppe i snödrivan - ser det inte härligt ut så säg!!


Så här brukar det väl se ut på sommaren...............bildörren öppen............oj vad det var härligt i solen.



Här sitter Marie-Louise med alla hundarna i solen.





Och här sitter dom alldeles själva.........................dom var så duktiga.
SÖNDAG
Under söndagen tog jag och Marie-Louise med alla hundarna på en helt otroligt härlig promenad upp efter skoterspåren som säkert ledde ända upp till Djävulsklyftan. Vi gick upp till sjön och en liten bit till, sedan vände vi och gick tillbaka. Vi var ute ca två timmar och det var verkligen en helt otroligt härlig promenad. Det var ingen speciell sol men ca minus 10 grader och skogen var helt förtrollande fin och så tystnade på det................oj gissa om det var vila för själen. Lite smolk i bägaren var väl att Marie-Louise glömde sitt koppel vid vindskyddet som vi stannade och rastade en stund i - så är det någon som promenerar upp dit så ta gärna med kopplet tillbaka .............:)) Vi kom på det när vi var vid bilen så det var inte läge för att vända och mina ben krampade så jag har svårt att styra dom men det hade ingen betydelse för det hade varit två helt underbara timmar. Fotade lite under vägen - se nedan.





Här står vi på skoterspåret som gick över sjön där vindskyddet fanns som vi rastade i.





Här var det..................kopplet ligger på hyllan längst bak......................






Titta bara så underbart vackert det var i skogen............




Och lilla Mimmi skuttade på hela tiden och det syntes verkligen att hon njöt av att få vara med på denna promenad.


Var bara tvungen att fota skogen..................så otroligt fint och så den lugna härliga tystnaden.



Och så tittade solen fram.......................oj så fint det var!!


Här står Micke och spanar ut efter spåret...............


Och här räddar Marie-Louise träd.................:))
Ja det har verkligen varit en helt otroligt fin helg och det handlar ju om ljuset, solen och så att det varit "uteväder".
Nu väntar mat och sedan masstart för herrar i 5 mil - mycket spännande!
Ha det



4 kommentarer:

  1. Vad helt underbart det ser ut - precis vad jag längtar efter...vi får väl hämta kopplet när jag kommer, om det inte dyker upp innan dess :)

    SvaraRadera
  2. Förhoppningsvis kan vi hämta det på torsdag. Yr.no har lovat -7 och en stor SOL. De brukar i motsats till SMHI har rätt i sina prognoser....

    Marie Louise, Mimmi och Iza

    SvaraRadera
  3. Helt otroligt fina kort du tagit!! Våran helg blev ju inte den bästa, korta promenader med Puma. Men hon går stadigt på alla fyra tassarna så vi får hoppas att det bara var något tillfälligt och att hon är lika pigg när vi slutar med smärtlindringen till veckan. Torsdag blir något att se fram emot...sol och -7 grader :)

    SvaraRadera
  4. Underbara bilder och hoppas nu kommande vecka har fint väder att erbjuda. Synd jag "försov" mig på lördag, tror misse hade tyckt det hade varit kul att haka på. Men, men gjort är gjort :) Kommer ju fler gånger. Hoppas också dina ben laddar om sina batterier till imorgon. Vi hörs. Sov så gott natti natt!

    //
    Pigan

    SvaraRadera