lördag 26 december 2009

Annan dag jul!

Ja, så har julhelgen snart förflutit och det har varit såååå trevligt. Det som är riktigt härligt att se är ju dessa "barnaögon" glittra av glädje och då får dom vara mellan 6 - 26 år..........:) Det var så roligt att se Christians ögon glittra när han fick öppna sin julklapp och hitta ja vad tror ni......se bilden ovan - är den inte härlig så säg!!! Det hade han inte väntat sig och det är nog det som det roligaste. De flesta klapparna har jag, som alltid, gjort själv för att få det personligt både från mig och sedan till den som ska få dom. Det blir billiga julklappar men innehåller mycket "dyra" känslor och för mig känns det riktigt rätt och bra. Men det är ju klart att det blir en och annan "köpt" klapp också - som till Christian till exempel och han behövde verkligen denna klapp - God Jul min son.

Annars så har julhelgen varit mycket god mat och härliga människor så nu lägger vi ännu en fin jul till samlingarna. Nedan kommer några foton från vår julafton:


Här har Pappa Micke fått sin "klapp" och är i full gång med att slita av pappret....

Och lilla Sara var riktigt duktig att fort få bort pappret och få fram innehållet...


Sedan blev det god mat i goda vänners lag......



Glada barn...............




Ännu mer god mat....................




Och så julklappsutdelningen.....................yeaah..



Och Pappa Lasse fick ta hand om allt julklappspapper................ett klurigt arbete att få till det i sopsäcken....:)




Och det var ett fruktansvärt arbetssamt jobb............trött och sliten var han Pappa Lasse men ganska nöjd med dagen tror jag......

Nu önskar jag en god fortsättning på helgerna och önskar en lika lugn nyårsafton med människor som har respekt för oss alla djurägare när det gäller smällare och nyårsraketer..................får verkligen hoppas att de håller sig till tolvslaget.

Det är så otrevligt när man vid promenader med hundarna får "barn" som springer efter och slänger smällare för att få se när hundarna reagerar............var är alla föräldrar till dessa oförståndiga barn..........nu reagerade inte mina hundar så det var väl inte så kul för dessa barn men HALLÅ där ute i samhället tänk till lite grann och förstör inte livet för dessa våra bästa vänner - hundarna - så att det får en rädsla som kan vara svår att komma över......:(

Nej vi kan väl försöka hitta respekten för varandra och börja det nya året med ödmjukhet inför alla levande varelser och försöka förstå att ALLA har ett värde och ALLA har en plats att fylla och ALLA är värdefulla!!

Ha det!

5 kommentarer:

  1. Tyvärr har skjutandet redan satt igång. När vi kom hem från Tjottis ikväll, så sköt de rakter rakt utanför vår ingång, så jag fick sitta i bilen och vänta tills de slutade. Tack och lov så reagerade inte hundarna nämnvärt på det.

    SvaraRadera
  2. Vad söta Micke o. Sara är när de öppnar klapparna :-)

    Men det bästa o. viktigaste under julen är ju egentligen att umgås... jag hör av mig imorgon eventuellt.. ska på födelsedagsfika men vi kanske kan ta en kvällsrunda, om det nu inte är alltför kallt vill säga.

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Jo nu börjas det med smällare redan dagarna innan nyåret och några dagar efter.Har man tur hinner Nova göra sina behov när man går ut med henne innan det smäller...annars är det kört,hon blir vettskrämd och drar som en galning tillbaka mot porten. Tänk om man haft en stuga i skogen och dra sig tillbaka till sådana här dagar...Puma reagerar inte nämnvärt som tur är,hon kan kika vilket håll smällen kommer ifrån men sen bryr hon sig inte. Ha en trevlig fortsättning på julhelgen och nyåret!

    SvaraRadera
  4. Ja, Lena jag håller med dig - tänk om man hade en stuga att dra sig tillbaka till under den här tiden på året. Micke verkar inte berörd av smällare och raketer och inte Sara heller....än....tills den där smällen kommer som skrämmer skiten ur dom. Man får verkligen vara på sin vakt och DET ÄR INTE ROLIGT ATT FÖRSÖKA GÅ UT OCH PROMENERA MED HUNDARNA - nej då åker man ut i skogen istället...Men vad gör man annat än vädjar....Det är inte lätt och så lider man så med dom.....håll ut - snart så är det över...:))

    SvaraRadera
  5. TACK Monica för julklapparna...precis vad jag behövde...nu kan vi ramla och fara hur vi vill och komma loss...Ellinor hälsar och tackar oxå.
    Ja dessa nyårssmällare....borde förbjudas helt och hållet...här smälls det inte så himla mycket..och faktiskt ingenting ännu...annars kan det ju poffa i flera veckor både före och efter helgerna. Hundarna brukar vara lugna men det är bäst att hålla dom inne...inte kul att sitta i hundgården när det smäller...och så måste man hålla sig hemma själv utifall att det skulle börja smälla....inte bra alls.
    Nej nu ska jag ut och åka skidor...med mitt nya bälte.TACK!!!
    Anna-Karin

    SvaraRadera